DE PL RO HU

Despre istoria pensiunii si a firmei Rekoverm

Din doua in doua saptamani,vinerea se intalneam intr-o carciuma mica din Saxonia trei prieteni,la un pahar de bere unde palavrageau despre problemele zilnice.
Era in anul 1991 cand intr-o zi s-au discutat si planurile pentru urmatorul concediu comun.Dupa ce am fost de accord ca annual,concediu la Marea Baltica nu este potrivit ,am cautat alte alternative.Din intamplare unul a propus ca am putea merge in Romania,dar la interventia unui oaspete s-a revenit la Marea Baltica.
In urmatoarele saptamani n-am putut scapa de gandul de a petrece un concediu in Romania.Intr-o discutie ulterioara s-a hotarat s-a plecam in Romania.Ne-am procurat un pachet gratuit ADAC,saci de dormit,cort,secure,canistra,doua oale,periuta de dinti,costum de baie si gata de drum.
Asa am ajuns in vara anului 1992 la granitele Romaniei si dupa o asteptare de cici-sase ore am intrat.

Unul dintre noi originar din zona Clujului,un cunoscator al Romaniei a propus ca ar fi bine sa conduca el masina.Pe drumul natiomal E 60 era intuneric si circulatia era ingreunata de carutele incarcate cu fan ,deci nici experienta cunoscatorului nu ne-a fost de mare folos si am fost nevoiti sa parasim drumul E 60 si la lumina farurilor ne-am ridicat cortul pe o campie.A fost prima noapte in care am dormit in Romania. In dimineata urmatoare am fost inconjurati de ciobani iar imprejurimile emanau multa liniste si pace,parca eram intr-o alta lume.

Am plecat spre o benzinarie si dupa vreo opt ore de asteptare am ajuns sa facem plinul si sa ne umplem si canistra de treizeci de litri ,reusind astfel sa mai economisim timp de asteptare pe parcursul calatoriei . Am ajuns la Sighisoara unde am facut cunostinta cu orasul,cu oamenii,am admirat cetatea si n-am scapat nici de furtisagurile copiilor strazii. Am plecat apoi sa vizitam un cunoscut din Bucuresti.Pe drum am avut probleme cu masina si la intrarea in oras am fost excortati de doi politisti pe motocicleta care ne-au si amendat pentru ca n-am anuntat coliziunea la politie. Impresia generala despre primul concediu in Romania a fost covarsitoare si concediul la Marea Baltica a murit pentru totdeauna.

n anii urmatori am petrecut concediul de vara mereu in Romania,la mare sau la Sighisoara si in munti,iar din 1994 si Craciunul si Anul Nou si tot mai mult timp in timpul nostru liber l-am petrecut in Romania. In acelasi timp ne-am pus mereu intrebarea daca nu ne-am putea aseza pe aceste meleaguri minunate,pentru a petrece apusul vietii in aceasta tara frumoasa sau sa ne cumparam o casuta mica pentru petrecerea concediilor anuale. La sfarsitul anului 2001 am gasit o colaboratoare care a fost de acord sa investeasca in Romania,cu gandul de a crea noi locuri de munca si de a ajuta astfel oamenii. Asa am reusit sa cumparam o casa mica de la Mosu,un domn mai in varsta care vroia sa vanda si sa plece la Dej unde avea un fiu. Dupa multe probleme am reusit sa infiintam firma Sc Rekoverm SRL (Reko-de la reconstructie si Verm-pentru inchiriat).

Bilantul in ianuarie 2009

Fatada,bineinteles trebuie inca reinoita. Pe prim plan au stat pana acum aspectul interioarelor casei. Cu timpul vecinii au invatat sa ne aprecieze,vin tot mai des sa le imprumutam unelte de lucru si sa le dam sfaturi in constructie.

Pe aceasta cale dorim sa le multumim tuturor prietenilor adevarati si angajatilor nostri fideli si la fel si clientilor nostri pentru compasiunea lor. In special multumim sufetului bun al casei,Anisoara care cu multa daruire tine franele in mana,in derularea intregii activitati de organizare.

Si nu in ultimul rand multumiri cordiale lui Nelutu Gheaja din Seleus cu familia si familiei Bichis din Danes,Ovidiu din Bucuresti si lui Grigore Serghiescu precum si prietenului nostru cel mai bun Meinhard Benn,care se ocupa mereu de reactualizarea sitului nostru.