DE GB FR IT NL ES CZ PL RO HU

Isten hozta a Segesvár Panzióban!

Üdvözöljük a Segesvár Panzió vendégeit, Románia és Segesvár városának barátait.

Miután 1992-ben beutaztuk Romániát, a Segesvár Panzió kiépítésénél az idevágó saját tapasztalatainkat helyeztük előtérbe. A sajátos román politikai és helyi akadály(oztatás)ok miatt az elején fogalmunk sem volt, hogyan fogjuk tudni egy lakóház panzióvá való átalakítását és kiépítését megvalósítani. Néhány dolgot viszont már a kezdetektől fogva tudtunk, mégpedig azt, h. mit nem akarunk: nedves helységeket, penészgombát, bogarakat, régi matracokat, tocsogós fürdőszobákat, dohos, sötét helységeket, ferdén lógó és kiesőfélben lévő zuhanyzókabin-ajtókat, állandóan (azaz éjszaka is ) csöpögő wc-öblítőket, a prospektusban hirdetett 9 tv-csatornából legjobb esetben 3 fogható csatornát, alulmotivált személyzetet, a szándékos megtévesztés fogalmát kimerítő tisztaságot (mert ugye egyszerűbb és olcsóbb a wc-ülőkére egy „fertőtlenítve” feliratú papírcsíkot helyezni, mint azt valóban kitakarítani), s még folytathatnánk a felsorolást.

Nálunk a vendégek dönthetik el, hogy mikor és mi legyen kitakarítva, mikor legyen az ágynemű, törölköző, fürdőlepedő lecserélve.

Az ár tartalmazza a reggelit is. A „standard”-reggelin kívül, amely mindig vendégeink rendelkezésre áll, lehetőségünk van egy előző esti megrendelés esetén vendégeink óhaját messzemenően figyelembe venni. Az előzetes rendelések természetesen megkönnyítik a személyzetünk dolgát is. Ezen felül a vendégeinknek kívánságaik szerinti személyre szabott ételeket is szívesen elkészítünk. Nálunk a személyzet nem a recepción teljesít 24 órás szolgálatot, hanem 24 órán át a vendégeink személyes rendelkezésére áll. Reméljük, hogy ily módon meg tudunk felelni az Önök „megfelelő szálláshely”-re vonatkozó elképzeléseinek.

Felszerelés

A szobák felszerelése megfelel az elvárt színvonalnak. Ha ezzel együtt valamelyik vendégünk bármit hiányolna, mi mindent el fogunk követni a kifogásolt hiány megszüntetésére.

Néhány kép azonban sokkal többet elmond mint ezernyi szó:

Valamennyi kétágyas szoba (legfeljebb két személy részére) valamint lakosztály (legfeljebb négy személy részére) rendelkezik fürdőszobával. A fürdőszobák felszereltségéhez zuhany, vécé, mosdókagyló, tükör, hajszárító, törölközők és fürdőlepedők tartoznak. A földszinti helységek a hagyományos fűtőtesteken kívül padlófűtéssel is rendelkeznek. Ruhásszekrények és egyéb tárolóalkalmatosságok magától értetődően a szobaberendezéshez tartoznak.

A lakosztályok 80%-a egy minikonyhával is, illetve főzési lehetőséggel is rendelkezik, ami egy mosogatót, két villamos főzőlapot, egy hűtőszekrényt fagyasztóval, valamint egy kávéfőzőt és egy kenyérpirítót jelent. Evőeszközt, poharakat, edényeket szükség szerint biztosítunk. Az egyik lakosztályban a fentebbekben felsoroltakon felül még egy bár (pult) is van. A vendégeinket érkezéskor alapvető italok választéka várja a hűtőszekrényben lévő minibárban.

Természetesen nem abból indulunk ki, hogy az idő mindig rossz és esik, de erre az esetre az Astra és a Hotbird műholdakról szabadon fogható kb. 100 rádió és 100 tévécsatorna áll a vendégeink rendelkezésére, valamint egy helyi kábeltévé-társaság 40 programja. Ha ez sem lenne elég, néhány dvd-lejátszó is bevetésre készen áll (megfelelő gyermekfilm-választékkal is). A csatlakozóaljzatokat és a villanykapcsolókat nem kell keresgélni, a színük miatt könnyen felismerhetők.

Rendszerint minden lakosztály 2 szobából áll, az egyik szobában franciaágy, a másikban két különálló ágy van. Az ágyak kizárólag német gyártmányúak (Breckle), a matracok, paplanok és párnák szintén. Állandó, díjmentes kábel nélküli internet-hozzáférést biztosítunk (wireless-LAN). Ha a vendégünk nem rendelkezik laptoppal, az sem gond, minden apartmanban van egy számítógép, illetve a központi számítógép is rendelkezésre áll. A vendégeink által készített digitális fényképekhez és egyéb felvételekhez megfelelő kártyaolvasókat biztosítunk, valamint írható cd és dvd-lemezeket, nyomtatót, szkennert, stb. Hangszóróval és fülhallgatóval minden számítógép rendelkezik, a netes csevegéshez szükséges programok pedig telepítve vannak.

Sajnos nem áll lehetőségünkben minden szobába vonalas telefonkészüléket bekötni, de előzetes megbeszélés alapján mindenkinek tudunk vonalas telefon és fax-összeköttetést biztosítani. Mindezeken felül a vendégeink használhatják a Segesvár Panzió saját Skype-azonosítóját, illetve ezen keresztül elérhetőek.

Szolgáltatásaink

Bármilyen tanácsra vagy segítségre van szüksége a vendégeinknek, a panzió személyzete – mint azt már említettük – a nap 24 órájában rendelkezésükre áll, legyen az nyelvi vagy bármilyen egyéb természetű probléma.

Ha nincs éppen kibérelve vagy lefoglalva, a panziótól egy személygépkocsit is lehet (normál áron) bérelni.

Természetesen a helyi autókölcsönzők elérhetőségét is megadjuk a vendégeinknek. Ezen felül kiközvetítünk bármilyen egyéb kapcsolatot, valamint személyes kíséretet és tanácsadást is biztosítunk. Számunkra nem jelent gondot az idegenvezetés sem Segesváron vagy a környékén. Lovaglás vagy lovasszekeres kirándulás – ez sem gond (kérjük, a szándékát két nappal hamarabb jelezze). Ez esetben azonban a többletköltségekről sem feledkezzenek meg. A vendégeink segítségére vagyunk egynapos kirándulások megszervezésében, valamint kíséret, illetve jármű biztosításában, ha Brassóban, Nagyszebenben, vagy vízaknai sóstónál. szeretnének egy látogatást tenni. Ez utóbbi esetben szintén két nappal előbb jelezzék a szándékukat.

Ha taxit óhajtanak hívni, vegyék igénybe a jó kapcsolatainkat. Ez azzal az előnnyel jár, hogy nem „nyúlják le” önöket, illetve olyan gépkocsivezetőt kapnak, aki román létére (kivételesen) tud autót vezetni. A taxirendelés természetesen díjtalan.

Az eddigieken túlmenően mindent ki tudunk önöknek közvetíteni, legyen az lovaglás, terepmotorozás, grillezés, vagy bármi más. Forduljanak bizalommal a személyzethez. Az infrastruktúra nincs annyira kiépítve mint a nyugati országokban, úgy hogy itt még lehetőség van néhány nyalánkságot is találni.